Missie en visie

Missie van de club

 ESA BOTTELARE heeft tot doel zich te ontwikkelen en te bestendigen als een financieel gezonde en gestructureerde vereniging zonder winstoogmerk in de voetbalsport. De vereniging wil voetbalopleiding geven aan jeugd en volwassenen opdat de spelers kunnen deelnemen aan gewestelijke kampioenschapwedstrijden zowel voor de jeugd als voor volwassenen.  Om aan kampioenschapwedstrijden deel te nemen is de vereniging aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond - afgekort K.B.V.B. - onder het nummer 6796

 

Visie van de club

 ESA BOTTELARE profileert zich als een regio gebonden vereniging die elk kind uit de gemeente Merelbeke de kans wil bieden om op een plezierige, leerzame en succesvolle manier te leren voetballen.

 De kern van de opleiding evolueert van plezier, leren, motivatie tot prestatie. Via dit basisidee wil de vereniging er toe komen om (jong)volwassenen uit eigen opleiding competitief en prestatiegericht te laten voetballen in de provinciale reeksen van de KBVB.

 Het succes van de opleiding wordt niet enkel bepaald door de sportieve kwaliteiten van de spelers maar ook door de kennis en gedrevenheid van de trainers en de mate waarin de accommodatie er voor zorgt dat zowel de spelers als hun supporters zich thuis voelen in de club

Ten einde de visie gericht te implementeren in de dagelijkse werking van de club werden in een beleidsplan 6 concrete objectieven geformuleerd:

  • Een rol als familie- en regioclub opnemen, bestendigen en versterken
  • Een financieel beleid voeren dat investering in jeugdwerking toelaat
  • Het opzetten en onderhouden van een accommodatie waar iedereen zich thuis voelt
  • Een jeugdstructuur ontwikkelen en prioriteit geven die de instroom van eigen jeugd in het eerste ploeg bewerkstelligt
  • Medewerkers ‘engageren’ die op vrijwillige basis willen helpen in de club
  • Duidelijke, gerichte en regelmatige interactie en communicatie naar leden, ouders en sponsors

 

Waarden van de club

 Tijdens de opleiding en begeleiding van de jeugd zien we toe op de voetbaltechnische, -tactische en –fysische ontwikkeling van de jongeren en waken we nauwgezet over het mentale, psychische en opvoedkundige begeleiding.

Orde, respect, discipline, fairplay, teamgeest, eerlijkheid en vriendschap zijn waarden die wij als club hoog in het vaandel dragen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!