Visie jeugdwerking

ESA Bottelare heeft als doelstelling om de jeugd op een gezonde, verantwoorde manier en in een geest van fair-play de voetbalsport te laten beoefenen.

Een degelijke voetbalopleiding geven is primordiaal en veel belangrijker dan winst of verlies van een wedstrijd. Door een of tweemaal per week te trainen en tijdens het weekend te spelen kunnen kinderen de basis leggen voor een sportief en gezond lichaam. Ze ontdekken hun betere kwaliteiten en leren omgaan met hun beperkingen. Toch beter dan die uurtjes per week achter de computer of tv ? Ze leren omgaan met medespelers die meestal uit een andere school of een andere omgeving komen. Accepteren dat iedereen, ook al zijn ze ietsje minder vaardig met de bal, moet kunnen spelen in hun plaats. Verwerken van onrechtvaardigheden zoals een wedstrijd verliezen, een onterechte bekeuring van de scheidsrechter krijgen hoort hier ook bij.

Elke jeugdploeg heeft een jeugdtrainer en een ploegafgevaardigde. De jeugdtrainer staat in voor de opleiding van de jeugdspelers. De sportieve opleiding staat hierbij centraal, maar er is ook aandacht voor discipline, houding en karaktervorming aangezien deze aspecten mee de voetbalkwaliteiten van de speler zullen bepalen.   We vragen zeker respect voor de ploegafgevaardigde.

De jeugdwerking moet resulteren in zoveel mogelijk eigen spelers op een zo hoog mogelijk niveau te brengen zodat zij kunnen meedraaien in de eerste ploegen. Bij evenwaardige kwaliteit hebben de eigen jeugdspelers voorrang t.o.v. de extern aangeworven spelers.

Nog een belangrijke noot is dat de werking van onze club door vrijwilligers wordt gedragen. Zonder deze vrijwillgers heeft de club geen enkele kans tot bestaan. Deze vrijwilligers zijn de belangrijkste personen in onze organisatie en zorgen er mee voor dat jeugdvoetbal mogelijk is.

De combinatie van gezonde en realistische ambitie en een streven naar een familiegevoel zorgt ervoor dat het aangenaam vertoeven is bij ESA Bottelare!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!